Infinity streeft naar BREEAM and LEED

Infinity streeft naar 2 duurzaamheidscertificaten: BREEAM (Europese variant) en LEED (Amerikaanse variant). Dit is uniek in de wereld voor dit type gebouw! Tijdens de constructie van Infinity zetten BREEAM en LEED verschillende duurzame workflows op. Onze bouwplaats moet bijvoorbeeld voldoen aan 56 verschillende duurzaamheidscriteria. Dit is niet altijd eenvoudig, maar we zorgen ervoor dat Infinity een veilige en toegankelijke site biedt met het oog op het milieu, zelfs tijdens de constructie van het gebouw.

Infinity @ Flanders Today

Flanders Today, een online magazine gefinancierd door de Vlaamse overheid, heeft een artikel over Infinity geschreven. "Encon voorziet zijn nieuwe hoofdkantoor van een fotovoltaïsche installatie, zonnepanelen en een eigen windturbine, waardoor het veel meer energie kan produceren dan het zal verbruiken."

Je kan het hele (Engelstalige) artikel lezen op de website van Flanders Today.

Persconferentie - start van de constructie van Infinity

Op 18 mei werd de start van de constructie van het Infinity-gebouw officieel geopend in aanwezigheid van minister van Energie Bart Tommelein en burgemeester van de stad Bilzen, Frieda Brepoels.

Het was een speciale gebeurtenis, omdat de conferentie volledig werd georganiseerd door de kinderen van de medewerkers van Encon. Zij symboliseren immers de volgende generatie, de generatie voor wie Infinity wordt gebouwd.

Interview met CEO Robin Bruninx 

Robin Bruninx legt uit waarom de kinderen van de werknemers een persconferentie hielden (en niet het management) en waarom Encon besloot te investeren in een duurzaam gebouw.

Interview met de burgemeester van Bilzen, Frieda Brepoels

De burgemeester vertelt over het belang van het Infinity-gebouw voor de stad Bilzen.

Interview met Minister van Energie, Bart Tommelein

Bart Tommelein vertelt op de persconferentie, die de symbolische start was van het bouwproces van Infinity, over het belang van het gebouw.