Today, the Infinity building is rising in Bilzen.
The building will soon become the home of Encon. 

 

 

 

 

Get your imagination going.

 

Encon familiedag

Vandaag genoten we van een gezellige middag op de Encon Familiedag. Het terras is alvast ingewijd met een lekkere BBQ, en de kinderen bouwden hun eigen windmolen.

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina!

Infinity voor de klas

‪Deze ochtend hebben we op de school Humaniora Kindsheid Jesu aan een 40-tal 15-jarigen uit België en Denemarken een presentatie gegeven over de impact van klimaatopwarming. Door Infinity te presenteren hebben we de mogelijkheden toegelicht welke actie zij kunnen nemen. Zij zijn de leiders van morgen, dus we moeten hen goed opleiden zodat ze de juiste acties nemen!‬

 

Plaatsing binnenbeglazing

De werken evolueren nu wel heel snel bij Infinity. De binnenbeglazing wordt in de komende dagen geplaatst. Voor het comfort van de medewerkers en om geluid te reduceren hebben we akoestisch glas voorzien. Het akoestisch glas bestaat uit een dubbele beglazing met akoestische scheidingslaag. Mede hierdoor wordt een uitzonderlijk aangenaam werkklimaat gecreëerd.

 

Bepleistering & elektrische werken

De werken aan ons Infinity gebouw evolueren nu zeer snel. Zo is de buitenbepleistering ondertussen afgewerkt en zijn we ook binnen de afwerking aan het finaliseren. Daarnaast vorderen ook de elektrische werken en de energiezuinige HVAC-installatie zeer goed. We brengen de groene stroom, die lokaal wordt geproduceerd, letterlijk tot bij de verbruiker. Zelfs de kabels zijn groen! De planning om tegen eind mei klaar te zijn is nog steeds haalbaar!

Surf naar de Infinity-pagina op Facebook voor meer foto's, inclusief 360° graden afbeeldingen, waarbij je een nog beter zicht krijgt op de snel evoluerende werken. 

Encon in het teken van YOUCA

Vandaag werkt Sarah Claes een dag bij Encon in het teken van YOUCA. Ze denkt samen met Encon mee na over hoe de medewerkers #Infinitybuilding, het duurzaamste kantoor van Europa, nog duurzamer kunnen maken. YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in El Salvador en naar een aantal projecten in België.

 

Succesvolle persconferentie door kinderen

Het was een speciale persconferentie vanmiddag in Bilzen. Geen volwassenen naast minister van Energie Tommelein en Frieda Brepoels, de burgemeester van Bilzen, of achter de sprekerstafels tijdens de persconferentie, maar kinderen. Eerst gaven ze een woordje uitleg over het Infinity gebouw, waarna ze een zelfgemaakte illustratie over duurzaamheid en energie onthulden. De kers op de taart was de handtekening van Tommelein en Brepoels op dit kunstwerk. Deze persconferentie markeerde de eerstesteenlegging van Infinity. Bekijk zeker onze aftermovie!

 

Press conference start of the construction of Infinity from Infinity on Vimeo.

Press conference

Werfpublicatie

Sinds vandaag kan je een zeer grote poster op onze bouwplaats zien met vermelding van onze partners: architecten Mamu Architects en Deusjevoo, Axor en Belemco als aannemers en Heedfeld als studiebureau voor innovatieve technieken.

Making of: duurzaam kunstwerk door kinderen

Vandaag hebben we de kinderen van enkele collega's en hun vriendjes verwelkomd om een kunstwerk over duurzaamheid en energie te maken. Op 18 mei, wanneer de Vlaamse minister van Energie de eerste steen van Infinity legt, zullen ze het onthullen. Dus, blijf ons zeker volgen om op de hoogte te blijven en om dit artistieke kunstwerk te ontdekken.

Afval wordt gescheiden tijdens de bouw

Een duurzaam gebouw betekent ook een duurzame site. Een van de vele aspecten van duurzaamheid is verstandig omgaan met afval. Daarom wordt afval zo veel mogelijk gescheiden op de site van het Infinity-gebouw.

 

 

 

Are you inspired and want to build on
the same dreams as we do? Please contact us!

 

 

 

 

A start-up in Energy?

           Work in an inspiring environment!